Mijn bespaarjaar

Ik wil dit jaar, 2017, zo min mogelijk spullen voor in/om huis kopen. We willen graag wat meer sparen en ik wil graag wat minder spullen in huis.
Omdat ik wat uitzonderingen heb bedacht maar ook omdat ik in januari al direct extra uitzonderingen maakte heb ik besloten hier een lijstje bij te houden van dingen die ik niet kocht en dingen die ik toch wel kocht. Er staan ook dingen bij die mijn man kocht. Ik houd niet alles van hem bij, maar aankopen voor het gezin waar ik mee ingestemd heb zet ik er wel bij.

Wat ik niet kocht Wat ik (of mijn allerliefste man) wel kocht
verzamelbakken voor de was drinkglazen
vleeshamer die niet voldeed aan de wensenloungeset voor in de tuin
extra cadeautje voor de verjaardag van oudste zoon naast een broodtrommel en melkbekereen paar kleine cadeautjes voor de voorraad
paaseitjes ;)  hier ben ik echt dol op en er gaan ladingen doorheen! Maar dit jaar niet. Man kocht 1 zakje en daar doen we al weken mee.

Een tweedehands pomp voor de watermuur voor de kinderen

Een voorkweekkasje, die wil ik een paar jaar maar eigenlijk gaat het ook prima zonder.

nieuw glas voor in de tuinkas

Kampeerspullen bij Obelink (man leek het een leuk uitje maar volgens mij hadden we echt niks nodig!) Een tweedehands zitzak voor 5 euro, nieuwwaarde 90! Er zat een klein gaatje in wat makkelijk te repareren was. Hij ligt nu bij de jongens op de kamer ☺Een slacentrifuge van Moulinex op de rommelmarkt en een nieuw cakeblik. Die laatste eerlijk gezegd wel beetje overbodig.

2 opmerkingen:

  1. Leuk dit! Schrijf je hier dan echt alles op wat je wel en niet kocht op? Bij mij zou er veel tussendoor schieten geloof ik. ;-) Verzamelbakken voor was vind ik wel een interessante. Ik ben echt dol op de mijne, die sparken echt zo veel joy, haha! ;-) Hoe verzamel je je was nu?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel eerlijk gezegd schiet er vast wel eens wat tussendoor. Hoewel ik regelmatig even diep in mijn geheugen graaf ;)
    De was zit in twee was kratten daarvan had ik er eigenlijk best genoeg mits ik de schone was snel genoeg terug in de kast leg.

    BeantwoordenVerwijderen