zaterdag 22 april 2017

Onderhoud van de auto

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we een nieuwe auto kochten. We kozen ervoor om wat meer uit te geven en een jongere auto te kopen dan we eerder altijd deden. Afgelopen vrijdag ging hij voor het eerst naar de garage voor de apk en onderhoud.

Kosten voor onderhoud van de auto

Naast onderhoud en apk kreeg de auto ook nog twee nieuwe banden. Alles bij mekaar moest ik €540 afrekenen. De banden waren het duurste en verder waren er gelukkig geen bijzonderheden. Hij werd probleemloos goedgekeurd en we kunnen weer een jaartje vooruit.
We laten deze auto nu onderhouden bij de dealer. Als we hem volgens hun onderhoudschema's laten onderhouden en niet meer dan 15000 km per jaar rijden dan hebben we pechhulp in heel europa via de dealer. Ik was eerst bang dat we duurder uit zouden zijn door verplicht onderhoud, maar dat viel dit eerste jaar dus hartstikke mee. Daarnaast besparen we natuurlijk de premie voor andere pechhulpservice.

Je kunt ook zelf je auto onderhouden

Voorheen voerde de man in ons huis zelf alle onderhoud uit, maar met steeds meer elektronica in moderne auto's werd dat steeds lastiger. Bovendien had hij er gewoon niet meer zoveel zin in. Het mag dan wel voordelig zijn, maar ik vind dat het geen verplichting moet zijn. Als we auto willen rijden kost dat nou eenmaal geld.

3 opmerkingen:

 1. Wauw, dat is echt niet veel, hoor voor onderhoud, APK en 2 banden... En helemaal niet als het bij een dealer is. Wij hebben nu een leaseauto, rijden 50.000 km op jaarbasis, maar betalen aan bijtelling behoorlijk meer dan in de tijd van de privéauto ;)...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het meeviel. Ik vind het altijd spannend, rekeningen van de garage. Maar onze auto is dan ook al wat ouder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat de kosten meevielen. Een auto kan best een vervelende kostenpost zijn vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen