maandag 5 december 2016

De zorgverzekering

Zoals bij bijna iedereen was ook hier afgelopen tijd de zorgverzekering een veel besproken onderwerp. Ik wacht niet graag tot het laatst dus ik was de afgelopen dagen in mijn vrije minuten (want vrije uurtje heb ik momenteel  niet echt) regelmatig achter de laptop te vinden om één en ander uit te zoeken en premies te vergelijken. 

Ik had bedacht dat ik dit jaar wel eens alleen een basisverzekering kon afsluiten. Ik verwacht in 2017 nog geen extra kosten rondom zwangerschap en geboorte. Verder neem ik vrijwel geen zorg af. Echter staan de kinderen ook allemaal op mijn verzekering bijgeschreven en was de man bang dat zij dan niet afdoende verzekerd zouden zijn. Ik meende van wel maar voor de geruststelling heb ik het toch allemaal maar opgezocht. Een aantal belangrijke/veelvoorkomende dingen:

Wat is wèl verzekerd:
  • Huisarts
  • Apotheek
  • Specialistische zorg
  • De eerste 9 behandelingen fysiotherapie en bij onvoldoende resultaat eventueel meer tot maximaal 9
  • Tandarts voor kinderen tot 18 jaar
  • Kinderen hebben geen eigen risico
Wat is niet verzekerd:
  • Brillen/lenzen 
  • Alternatieve geneeswijzen
We hebben geconcludeerd dat ook voor de kinderen een basisverzekering genoeg is. Ik ben best voorstander van alternatieve geneeswijzen maar op dit moment verwacht ik hier geen kosten en gaan we een jaartje voor voordelig. 

Beiden gaan we dus dit jaar voor een basisverzekering en kiezen we het maximaal eigen risico. We betalen onze premies per jaar en ontvangen daar ook nog korting voor. We willen wel graag in elk ziekenhuis terecht kunnen en de goedkoopste verzekeraar heeft niet met elk ziekenhuis in onze regio een contract. Daarom kiezen we voor de één na goedkoopste en dat is Anderzorg. Omdat man hier al zat kon ik overstappen via hem en krijgen we ook nog 40 euro. Daarmee zijn we toch nog voordeliger uit dan de goedkoopste verzekeraar. 

Ten opzichte van vorig jaar besparen we €121,12, dit is inclusief de overstapbonus. Het lijkt niet heel veel maar dat komt ook omdat de premie van Anderzorg dit jaar ruim 115 euro hoger is dan van vorig jaar. 

Ik ben blij dat ik dit weer geregeld heb en vooral dat ik gekozen heb. Zulke dingen geven me toch altijd een beetje stress; wat moet ik kiezen en heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Nu is het klaar en kan het lekker uit mijn hoofd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten