maandag 31 oktober 2016

Druk weekend en discodip

Afgelopen week was het bij ons nog herfstvakantie en de jongens waren uitgenodigd voor een uitje met opa en oma. Ons nichtje kwam het weekend logeren bij opa en oma en uiteindelijk werd het een grote logeerpartij met 3 kleinkinderen. Vrijdagochtend mocht oudste zoon als eerst naar opa en oma want ze gingen naar het KASTEEL! (zoals lieve zoon het uitroept :))  Er was een rondleiding voor kinderen over draken, ridders en prinsessen. Hij vond het wel een beetje spannend, maar ook erg leuk. 
's Middags werd zoon nr 2 opgehaald en na een drukke middag spelen zijn ze pannenkoeken wezen eten in een restaurant. Zaterdagochtend zijn ze naar de kinderboerderij geweest en na de lunch kregen wij 2 héél drukke (lees: vermoeide) jongetjes thuis afgeleverd. Toen moesten we alleen nog wel even naar het verjaardagsfeestje van het buurjongetje... Gelukkig viel het mee en hebben ze daar ook nog best lekker gespeeld. Tot onze grote verbazing hebben ze zelfs nog gezellig aan tafel gezeten en goed gegeten. 
Omdat ze nog lang niet genoeg leuke dingen hadden gedaan besloten we gisteren ook nog even naar de dierentuin te gaan. Super leuk, maar eenmaal thuis was de pap dit keer toch echt wel op. Even lekker een uurtje mokken en toen konden ze weer verder spelen :)
Bij het avondeten besloten we de vakantie feestelijk af te sluiten en verscheen de discodip op tafel...

De Discodip
We hadden deze discodip eens cadeau gekregen in een pakketje met bakspulletjes. Tijdens het eten zat de man het etiketje even te lezen om het daarna even voor te lezen, want wat daar nu toch stond!
"E124, E110: kan de activiteit en oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden."
Hij ging nog eens in de herhaling... en nog eens...  We waren nogal verbaasd. Vooral het stukje over oplettendheid vonden we bijzonder om te lezen in deze context. 
Ik heb de E-nummers even opgezocht en het zijn synthetische stoffen met inderdaad deze waarschuwing erbij. Ter vergelijking even een potje van een ander merk erbij gepakt die wij wel eens zelf kopen en deze bevatte gelukkig alleen natuurlijke kleurstoffen. 
Omdat wij weinig bewerkte producten kopen (en wat we kopen zijn producten die we al heel lang gebruiken) let ik eigenlijk niet meer zo goed op E-nummers. Dit was echter wel een eye opener. Het betreffende potje is niet meer terug de kast in gegaan maar enkele reis prullenbak. 

En of het nu door het drukke weekend kwam, of toch de discodip?? De jongens vielen als een blok in slaap ;)

3 opmerkingen:

 1. Dat klinkt inderdaad wel zorgwekkend zo van die E-nummers.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dit nog nooit zo zien staan en het klinkt inderdaad wel een beetje zorgwekkend.

   Verwijderen
 2. Oh dat wist ik ook niet, ik ga er eens naar kijken, wij hebben ook van dat spul in de kast staan. Toch bizar dat dat verkocht wordt om gewoon te eten he.

  BeantwoordenVerwijderen