donderdag 25 augustus 2016

Eten met warm weer

Dan denk je al gauw aan soep, of salade. Nu ben ik zelf niet zo'n soep eter dus dat eten wij echt niet vaker dan eens per week. Dat vind ik al vaak, maar de mannen hier in huis vinden soep wel erg lekker! Salade vind ik wel lekker en dan vooral pastasalade, of koolsla.
Gisteren aten we iets heel anders, maar ook heel geschikt voor tijdens warm weer, namelijk Nachos met guacamole en een bonensalsa. Het recept daarvan vind ik wel het delen waard, dus die vind je hieronder. Op het tabblad recepten staan inmiddels ook weer wat nieuwe recepten!

Nachos met bonensalsa en guacamole 
voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 zakken nacho chips (tip: koop deze bij de chips afdeling in de supermarkt, daar liggen ze veel goedkoper dan bij de afdeling Mexicaans eten)
  • geraspte kaas naar smaak, ik gebruik jong belegen en een beetje Parmezaan
  • 3 sjalotten en 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • een rood pepertje (kun je ook weglaten)
  • 1 paprika
  • 2 blikken tomaten
  • 1 grote pot kidneybonen of bruine bonen
  • 1 groot blik mais
  • 2 tomaten
  • 2 avocado's
  • 1 limoen of citroen
  • peper
  • zout
  • chilipeper
  • texmex kruiden*
  • zure room


De guacamole:
Maak eerst de guacamole, dan kunnen de smaken zich goed vermengen.
Prak de 2 avocado's, snijd de tomaten in kleine blokjes en 1 snijd 1 sjalotje heel fijn. Meng dit door elkaar samen met 2 geperste tenen knoflook en het sap van de limoen of citroen. Voeg naar smaak peper, zout en chilipeper toe. Goed mengen in de koelkast verder op smaak laten komen.

De bonensalsa:
Snijd de ui, en paprika en bak deze samen met het laatste teentje knoflook aan. Voeg de blikken tomaat toe en laat het even pruttelen. Voeg dan de bonen en mais toe, nu kun je het beter niet meer laten koken want dan kook je de bonen tot prut. Breng op smaak met de Texmex kruiden. Als je saus te dun is kun je deze wat indikken met maizena, meng dit dan eerst even met een klein beetje koud water.

De nachos:
Spreid de nachos uit op een bakplaat (1 zak per keer), strooi hier een gesnipperd sjalotje overheen en de helft van de fijn gesneden peper. Bestrooi met de kaas en zet het onder de grill. Let op: het grillen gaat eerst heel langzaam maar daarna ineens heel snel!


Serveer de nachos op een bord met een schepje bonensalsa, guacamole en zure room.

* Texmex kruiden kun je in de winkel kopen, maar ik maak ze altijd zelf volgens dit recept:

  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel oregano
Voor het afmeten gebruik ik maatlepels. Ik gebruik deze mix veel, dus maak het recept in veelvoud. Bovenstaande hoeveelheid is genoeg voor 2 of 3 keer koken.

Eet smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten